Sprawdź konkurs!
/ Colo vada / Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną

Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną

W sezonie na dynię po prostu musimy korzystać z jej dobroczynnego wpływu. Można przygotować ją i na wytrawnie i na słodko. Warto robić różne potrawy, aby dyni zjeść dużo i się nią nie znudzić. Rozmaitość potraw jest szczególnie ważna, gdy mamy dzieci 😉

Składniki na aromatyczną dynię zapiekaną z kaszą jaglaną dla 2-3 osób:

  • 2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni
  • 2 obrane kwaskowe jabłka
  • 6 łyżek już ugotowanej kaszy jaglanej + 0,5 szklanki wody
  • 2 szczypty kardamonu

Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną – sposób wykonania

Dyni użyj jakiejkolwiek z tym, że hokkaido nie obieraj. Dynię pokrój w małą kostkę, jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kaszę jaglaną wcześniej wypłucz i podgotuj 10 minut.

Do naczynia żaroodpornego daj wszystkie składniki, wymieszaj, posyp kardamonem i wstaw do gorącego piekarnika (160 st, termoobieg na 40 minut). Po 20 minutach pieczenia przestaw na opcję góra/dół. Zapiekaj bez przykrycia.

Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną

Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną

Aromatyczna dynia zapiekana z kaszą jaglaną idealnie sprawdzi się w ramach Jaglanego Detoksu zalecanego przez nas dla osób, które chcą zmienić swój styl odżywiania, poczuć się lepiej i wyglądać kilka lat młodziej.

Więcej informacji o tym jak z naszym wsparciem możesz przejść swoje jaglane oczyszczanie znajdziesz pod tym linkiem

W sumie jedyną obawą było to, że po prostu będę głodna. Teraz mam więcej energii z rana. Na kursie wszystko było bardzo dopracowane i dobrze przemyślane. Zdecydowanie polecam ten kurs osobom które chcą zacząć drogą ku zmianie nawyków żywieniowych. Dwa tygodnie to niedługo, ale myślę że dla "zanieczyszczonych" osób to taki zdrowy kopniak i uświadomienie sobie, że jednak to co jemy/przyswajamy ma bezpośrednie odzwierciedlenie w tym jak się czujemy i wyglądamy. Można to poczuć na samym sobie w ekspresowym tempie. Dziękuję, było naprawdę bardzo fajnie :).

Magdalena Paluch

Dlaczego warto jeść <strong>dynię</strong>? Dlaczego warto jeść dynię?

Dynia jest niskokalorycznym, bogatym źródłem mikroelementów (minerały, witaminy – głównie z grupy A), przez co jest ważnym elementem zdrowego odżywiania. Zawiera między innymi beta-karoten (poprawia wzrok), odkwaszające minerały: wapń, potas, magnez. Ponadto dostarcza dużo nierozpuszczalnego błonnika, który dba o perystaltykę jelit i utrudnia przyswajanie tłuszczów z posiłków.

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

„Jaglany Detoks

brama do

zdrowego odżywiania”

 

A w nim:

1. Właściwe nawyki – fundamenty zdrowia.
2. Okresowe posty – pomagają czy szkodzą?
3. Jaglany Detoks – autostrada do zdrowia.
4. 6 kluczowych zasad Jaglanego Detoksu.
5. Dlaczego Jaglany Detoks jest dla Ciebie?
6. Co mówią osoby, które przeszły detoks?

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.