Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Banalnie prosta rzodkiewkowa pasta kanapkowa

Banalnie prosta rzodkiewkowa pasta kanapkowa

Tatiana Jaworska on 20 lipca 2016 - 06:00 in Bezglutenowe, Przekąska, Zdrowe odżywianie, Dieta, Żywienie dzieci

Rzodkiewkowa pasta kanapkowa bardzo zasmakowała całej rodzinie, choć z małym wyjątkiem w osobie Ksawerka. Krzywił się przy jej jedzeniu, ponieważ przez rzodkiewki jest nieco ostra dla niego. Pozostali się nią zajadają. Można ją zjeść nie tylko na kromce zdrowego chleba, ale również na kawałku ogórka, czy papryki czerwonej.

Składniki na banalnie prostą rzodkiewkową pastę kanapkową:

  • pęczek rzodkiewek
  • 15 dag twarożku (może być kozi)
  • 2 szczypty kozieradki (można pominąć)
  • 2 łyżeczki oleju lnianego
  • 4 szczypty zdrowej soli (u mnie himalajska)
  • garść słonecznika

Słonecznik podprażyć na suchej patelni i poczekać aż wystygnie.

Następnie wszystko wrzucić do blendera, zmiksować i gotowe. Smacznego 🙂

Banalnie prosta rzodkiewkowa pasta kanapkowa

Banalnie prosta rzodkiewkowa pasta kanapkowa

Źródła informacji

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

 

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Banalnie prosta rzodkiewkowa pasta kanapkowa
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.