Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Aksamitny dip łososiowy z pomidorów

Aksamitny dip łososiowy z pomidorów

Tatiana Jaworska on 29 czerwca 2016 - 06:00 in Bezglutenowe, Przekąska, Zdrowe odżywianie, Dieta, Żywienie dzieci

Surowe warzywa lubimy podawać jako starter gościom, ale nie tylko. Często siadamy na tarasie i coś sobie chrupiemy. Marchewka, seler naciowy, szparagi, brokuły i co tam jest pod ręką, a do tego pyszny dip. Na przykład dip łososiowy z pomidorów. Gdy go zrobiłam, od razu się w nim rozsmakowałam.

Z tych samych składników można zrobić pastę na kanapki. Przepis niebawem będzie na blogu 🙂

Składniki na dip łososiowy z pomidorów:

  • 2 pomidory świeże bez skórki
  • 3 pomidory suszone (bez oleju)
  • 5 dag twarogu (może być kozi)
  • 2 szczypty kozieradki
  • 3 szczypty zdrowej soli (u mnie himalajska)
  • 1 łyżka oleju lnianego

Wszystkie składniki zmiksować.

Smacznego!

Dip łososiowy z pomidorów

Dip łososiowy z pomidorów

I wersja do pracy.

IMG_2351_logo

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Dip łososiowy z pomidorów
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania

4 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 Komentarze
  • 15 lipca 2016

    właśnie zrobiłam! smak i zapach cudowny… ale niestety konsystencja jakaś taka nie bardzo dipowata:( dodałam więcej twarożku (może w tym tkwi problem? dodałam kozi kanapkowy), w sumie 125g, ale niewiele pomogło. teraz chłodzi się w lodówce, może choć trochę stężeje.

    Gie.
    Odpowiedz
    • 16 lipca 2016

      No i pewnie nie stężał… 🙂 Twaróg, czyli biały ser bez śmietanki musi być, inaczej wychodzi zbyt rzadki 🙂 Ale ciszę się, że smakował 🙂

      Tatiana Jaworska
      Odpowiedz
      • 17 lipca 2016

        czyli jednak prawdziwy twaróg 🙂 przyznam, że nie wpadł mi nigdy w ręce kozi twaróg więc pomyślałam, że chodzi tu raczej o “naprowadzenie” aby ktoś przypadkiem nie zmiksował koziego sera pleśniowego 😉 a jeśli chodzi o dip to… nie stężał, ale i tak cały zniknął 😉

        Gie.
        Odpowiedz
        • 18 lipca 2016

          Jest kozi, tylko kilka razy droższy od krowiego, niestety 🙁

          Tatiana Jaworska
          Odpowiedz

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.