Sprawdź konkurs!
/ Obiad / Kabaczek faszerowany szynką według Moniki

Kabaczek faszerowany szynką według Moniki

Tatiana Jaworska on 4 stycznia 2015 - 09:29 in Obiad, Zdrowe odżywianie, Dieta

Wyobraź sobie, że znajomej udało się przechować kabaczek do grudnia.

Podarowała mi go, więc szybko zrobiłam z niego dwa dania: kabaczek faszerowany mięsem mielonym po mojemu (przedstawiony w kolejnym poście) oraz kabaczek faszerowany szynką, który jest drugim z nadesłanych przez czytelniczki naszego bloga sposobem na kabaczek lub cukinię – sposób Moniki.

Jako pierwszy przedstawiam sposób Moniki – bardzo szybki w wykonaniu!

Składniki kabaczek faszerowany:

  • kabaczek (może być cukinia)
  • szynka
  • cebula
  • kukurydza
  • pomidory

Kabaczek pokrój na około 10 centymetrowe plastry i wydrąż pestki. Szynkę pokrój w kostkę, cebulę w talarki, pomidory zaś w cząstki.

Ułóż kabaczka w naczyniu żaroodpornym, w kabaczku poukładaj składniki i piecz około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe!

Smacznego!:-)

Jeśli i Ty masz jakiś ciekawy przepis na kabaczek, podziel się? Dodaj komentarz pod artykułem. Twoje doświadczenia wzbogacą ten wpis i być może zainspirują mnie lub innego czytelnika do wypróbowania Twojego sposobu.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Kabaczek faszerowany
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.