Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Sałatka z indykiem

Sałatka z indykiem

Tatiana Jaworska on 31 grudnia 2014 - 14:59 in Bezglutenowe, Sałatka, Zdrowe odżywianie, Dieta

Zastanawiałam się, co jeszcze podać gościom na imprezie? Spróbowałam nową sałatkę. Zaprezentowała się bardzo elegancko i była wyśmienita!

Składniki na sałatę z indykiem:

  • główka sałaty
  • 20 dkg ugotowanego indyka
  • 20 dkg fasolki szparagowej ugotowanej na parze
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1 czerwona papryka
  • 10 cm surowej cukinii
  • 4 suszone pomidory
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 10 oliwek
  • kilka listków natki pietruszki
  • ocet balsamiczny
  • olej lniany lub rzepakowy nierafinowany

Indyka gotuj 20 minut w wodzie.

Sałatę pokrój (najlepiej plastikowym nożem), ugotowanego indyka pokrój w kostkę, jajka na 6 części, paprykę na prostokąty, cukinię na półtalarki, suszone pomidory w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół.

Do salaterki włóż kolejno składniki zaczynając od sałaty i nie mieszaj. Na koniec polej olejem i octem balsamicznym. Wszystko się wymiesza, gdy pierwsza osoba zacznie nakładać sałatkę dla siebie.

Źródła informacji

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się newsLetter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

 

 

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Sałatka z indykiem
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.