Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Jak zrobić, aby zjeść w pracy coś pożywnego, zdrowego i dającego energię na kilka godzin? Ja nie przepadam za braniem kanapek, dlatego wszelkie sałatki doskonale zaspokajają moje potrzeby kulinarne. Akurat obecnie ja nie jeżdżę do pracy, ale Michał tak i codziennie bierze jakąś sałatkę z sobą.

Składniki na sałatkę z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem:

  • 2 szklanki świeżego jarmużu
  • 4 łyżki orzechów z nerkowca
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • 7 łyżek wody
  • 2 szczypty zdrowej soli, np. himalajskiej
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mały granat
  • 1 szklanka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody

Kaszę jaglaną opłucz i ugotuj w 2 szklankach wody (15 minut od zagotowania). Podczas gotowania kaszy nie mieszaj. Po ugotowaniu rozsyp ją widelcem.

Pestki dyni podpraż na suchej patelni i poczekaj aż wystygną. Wszystkie składniki (oprócz kaszy) dokładnie zmiksuj razem.

Pesto połącz z ostudzoną kaszą oraz ziarnami granatu.

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem

Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem doskonale sprawdzi się w ramach jaglanego detoksu.

Jeżeli jeszcze takiej diety nie przechodziłeś lub masz wątpliwości, czy na takiej diecie można odżywiać się zdrowo i smacznie, to zapraszamy pod link, gdzie znajdziesz więcej informacji na temat programu Jaglany Detoks w 2 tygodnie.

Dzięki odbyciu tego kursu moja skóra jest ładniejsza, mam lepsze samopoczucie i spokojniejszy sen. Wyostrzyły mi się również kubki smakowe 😉 W kursie najbardziej podobał mi się profesjonalizm z jakim był prowadzony. Wszystko było idealnie zaplanowane – to najprzyjemniejszy detoks w jakim do tej pory brałam udział. Kurs ten jest warty uwagi zwłaszcza dla ludzi którzy są zapracowani i nie mają czasu aby sami układać swoją dietę. Jest smaczny, zdrowy i prosty.

Agnieszka Trafas

 

Dlaczego warto jeść <strong>jarmuż</strong>? Dlaczego warto jeść jarmuż?

Jarmuż jest doskonałym źródłem prowitaminy A. Zaś witamina A, czy karoten, czyli prowitamina A, z której organizm syntetyzuje tę witaminę, są czynnikami niezbędnymi do prawidłowego wykorzystania białka przez organizm. Jarmuż, jako zielona roślina, jest źródłem chlorofilu, który działa oczyszczająco na organizm i powstrzymuje rozprzestrzenianie się grzybów, bakterii i innych mikroorganizmów. Dodatkowo chlorofil wspomaga rozwój korzystnej flory jelitowej. Zielone warzywa, a w tym jarmuż działają korzystnie na wątrobę

 

Dlaczego warto spożywać <strong>kaszę jaglaną</strong>? Dlaczego warto spożywać kaszę jaglaną?

Kasza jaglana jest jednym z niewielu zbóż nie zawierającym fityny, dzięki temu nie zakwasza organizmu. Dodatkowo ma właściwości zasadotwórcze, co oznacza, że wspomaga trawienie i wyrównuje nadmiar kwasu. Ogrzewa organizm, szczególnie jeśli ją podprażysz. Wzmacnia układ odpornościowy i ze względu na zawartość krzemu regeneruje błony śluzowe, dobrze wpływa na stan kości, wygląd włosów oraz paznokci. W kuracjach leczniczych stosuje się ją w chorobach trzustki, śledziony i przy anemii. Kasza jaglana wzmacnia organy kobiece i poprawia funkcjonowanie żeńskich gruczołów płciowych. W kaszy jaglanej znajdziesz białko, witaminy B1, B2, B6, kwas foliowy, fosfor, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, krzem. Nie zawiera glutenu.

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

„Jaglany Detoks

brama do

zdrowego odżywiania”

 

A w nim:

1. Właściwe nawyki – fundamenty zdrowia.
2. Okresowe posty – pomagają czy szkodzą?
3. Jaglany Detoks – autostrada do zdrowia.
4. 6 kluczowych zasad Jaglanego Detoksu.
5. Dlaczego Jaglany Detoks jest dla Ciebie?
6. Co mówią osoby, które przeszły detoks?

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Sałatka z kaszy jaglanej z pesto jarmużowym i granatem
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
11stargraygraygraygray Based on 4 Review(s)

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.