Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Śliwkowa nutella – słodycz bez cukru i chemii

Śliwkowa nutella – słodycz bez cukru i chemii

Tatiana Jaworska on 11 listopada 2016 - 06:00 in Bezglutenowe, Łakoć, Przekąska, Wegetariańskie, Zdrowe odżywianie, Dieta, Żywienie dzieci

Śliwkowa nutella to smarowidło dla amatorów suszonych śliwek. Na pieczywko pełnoziarniste i do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli szukasz jakiegoś przysmaku, który jest zdrowy i łatwy do przyrządzenia to ten przepis powinien Ci się spodobać.

Wystarczy kilka składników, blender i dosłownie kilka minutek, aby cieszyć się smakiem tej śliwkowej wersji nutelli.

Składniki na śliwkową nutellę:

  • pół szklanki niesiarkowanych suszonych śliwek
  • pół szklanki niesiarkowanych suszonych daktyli
  • 2 banany
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka tłuszczu kokosowego lub kawałek awokado
  • 1 łyżka miodu (można pominąć)

Śliwkowa nutella – sposób przygotowania

Jest banalnie prosty. Wystarczy wszystkie składniki zmiksować i przełożyć do słoika. Doskonale smakuje z pieczywem ryżowym pełnoziarnistym.

Śliwkowa nutella - słodycz bez cukru i chemii

Śliwkowa nutella – słodycz bez cukru i chemii


Śliwkowa nutella - słodycz bez cukru i chemii

Śliwkowa nutella – słodycz bez cukru i chemii

Ze względu na użycie świeżego banana można taki krem przechowywać 2 dni w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.

Źródła informacji

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

 

Streszczenie
Nazwa przepisu
Śliwkowa nutella - słodycz bez cukru i chemii
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
2 Based on 1 Review(s)

3 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 Komentarze
  • 29 listopada 2016

    Jak zachowuje się banan po godzinie? Nie smakuje ziemniakiem? Tzn czy nie czuć w nim skrobi? Może lepszy byłby gotowany?

    Anna
    Odpowiedz
    • 29 listopada 2016

      Nie smakuje ziemniakiem, głównie śliwkami 🙂

      Tatiana Jaworska
      Odpowiedz

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.