Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Słodko-słona przekąska z serkiem kozim

Słodko-słona przekąska z serkiem kozim

Tatiana Jaworska on 28 sierpnia 2015 - 06:00 in Bezglutenowe, Przekąska, Zdrowe odżywianie, Dieta

Serek kozi na dobre zadomowił się w naszej kuchni. Właśnie oczekiwaliśmy gości, których zaprosiliśmy na koktajl owocowy i coś jeszcze, dlatego pomyślałam, że miło będzie przygotować jakiś wyjątkowy starter. Goście wyjątkowi (zawsze), to i starter wyjątkowy 🙂

Składniki na słodko-słone przekąski z serkiem kozim :

  • 150 g białego serka koziego
  • 6 plasterków prosciutto
  • 6 suszonych moreli (niesiarkowanych)
  • 1/4 szklanki jasnego sezamu
  • 1/4 szklanki czarnego sezamu

IMG_3436_logo

Morele przekroiłam na pół na wskroś. Plasterki prosciutto zazwyczaj są dość duże, dlatego podzieliłam je na pół.

IMG_3439_logo

Z sera ulepiłam kulki, obtoczyłam w sezamie i ułożyłam na morelach.  Prosciutto zwinęłam w rulonik i przybiłam do sera i moreli. Gotowe.

IMG_3463_logo

Z takiej ilości składników wyszło 12 kąsków.

Źródła informacji

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się newsLetter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

 

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Słodko-słona przekąska z serkiem kozim
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.