WNZO 010: Zioła w kuchni i nie tylko – część 1

Zioła towarzyszą człowiekowi od niepamiętnych czasów. Używamy je do poprawiania smaku oraz właściwości spożywanych posiłków. Podajemy je również w postaci uzdrawiających naparów, jak również stosowane do wytwarzania kosmetyków. Często nie doceniamy bogactwa smaków i aromatów, którymi mogą nas obdarzyć, o właściwościach zdrowotnych nie wspominając. Tym bardziej cieszę się, że o ziołach miałem okazję porozmawiać z fitoterapeutką – Aldoną Adamską-Szewczyk. Z tego odcinka podcastu dowiesz się: Które zioła możemy spożywać regularnie bez obawy o “przedawkowanie”? Co to jest napar, odwar i wywar? Jak się je przygotowuje? Jakie zioła wybierać, świeże czy suszone? Gdzie je kupować? Jakie praktyczne właściwości mają popularne zioła … Czytaj dalej WNZO 010: Zioła w kuchni i nie tylko – część 1