Dynia hokkaido faszerowana owocami

Tak, to musi być dynia hokkaido. Ewentualnie dynia piżmowa. Pomysł na taką dynię poddała mi znajoma. Ja po prostu jeszcze rok temu nie znałam dyni hokkaido. Nie wiedziałam, że może być tak wyśmienita! Na szczęście już wiem i nie przepuszczam żadnej okazji, aby ją zjeść. Jak nie ze szpinakiem, to z owocami, ale ślinka mi cieknie jak tylko ją zobaczę.

Składniki na dynię hokkaido faszerowaną owocami dla 2 osób:

  • 1 mała dynia
  • 2 jabłka
  • 100 gr aronii
  • po 2 szczypty cynamonu i kardamonu
  • kilka goździków

Dynia hokkaido faszerowana owocami – wykonanie.

Dyni nie obieraj. Przekrój ją na pół i pozbądź się pestek. Włóż do niej przygotowane owoce: obrane i pokrojone jabłka, umytą aronię.

Goździki powbijaj w jabłka i wstaw do nagrzanego piekarnika (160 st termoobieg). Piecz 40 minut.

Dynia hokkaido faszerowana owocami
Dynia hokkaido faszerowana owocami

Dynia hokkaido faszerowana owocami
Dynia hokkaido faszerowana owocami

Dynia hokkaido faszerowana owocami idealnie sprawdzi się w ramach diety warzywno-owocowej, propagowanej w Polsce przez dr Ewę Dąbrowską i zalecanej przez nas dla osób, które chcą zmienić swój styl odżywiania, poczuć się lepiej i wyglądać kilka lat młodziej.

Więcej informacji o tym jak z naszym wsparciem możesz przejść swoje pierwsze oczyszczanie warzywno-owocowe znajdziesz pod tym linkiem.

Przed kursem obawiałam się, ze najzwyczajniej w świecie nie dam rady i wydane pieniądze się zmarnują. Ostatecznie zaskoczyłam samą siebie - wytrzymałam na diecie 24 dni. Okazało się, że warzywami naprawdę można się najeść i normalnie funkcjonować, w co niektórzy mocno powątpiewali. Dzięki kursowi schudłam 6 kg, czuję się zdrowsza, lżejsza, mam więcej energii. I ta radość i duma, że zrobiłam coś dobrego dla siebie – bezcenne.

Na kursie bardzo podobały mi się propozycje przepisów, lista zakupów. Szczególnie cenne były praktyczne wskazówki osoby, która zna to wszystko z własnego doświadczenia i wie co mówi. Grupa wsparcia na FB to też fajna sprawa 🙂

Polecam ten kurs każdemu, super przepisy, proste a zarazem bardzo smaczne. Kilka z nich na stałe włączam do codziennego menu. Cieszę się, że trafiłam na Wasz blog! 🙂

Katarzyna Mikołajczyk

Dlaczego warto jeść dynię?

Dynia jest niskokalorycznym, bogatym źródłem mikroelementów (minerały, witaminy – głównie z grupy A), przez co jest ważnym elementem zdrowego odżywiania. Zawiera między innymi beta-karoten (poprawia wzrok), odkwaszające minerały: wapń, potas, magnez. Ponadto dostarcza dużo nierozpuszczalnego błonnika, który dba o perystaltykę jelit i utrudnia przyswajanie tłuszczów z posiłków.

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

“5 kluczowych zasad oczyszczania

warzywno-owocowego”

 

Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Trzy fazy detoksu, przez które musisz przejść.
2. Potęga nawadniania – udrożnij „wewnętrzną oczyszczalnię”.
3. Niech pokarm Cię uzdrowi – świeże, surowe, odżywcze.
4. Czas dla Ciebie i Twojego ciała.
5. Odżywianie wewnętrzne – nie szalej z kaloriami.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Dynia faszerowana owocami
Opublikowany w