Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Kalafior z suszonymi pomidorami

Kalafior z suszonymi pomidorami

Kalafor należy do rodziny warzyw krzyżowych, które mają udowodnione działanie przeciwnowotorowe. Można go dodawać do zup, podawać w formie puree albo po ugotowaniu i zmiksowaniu używać jako bazy do sosów. Dzięki temu przepisowi w nie więcej niż 20 minut będziesz mieć na talerzu ciepłe, pożywne kolorowe danie, które napełni Cię energią i dostarczy zdrowych kalorii.

Składniki na potrawę dla 2. osób:

  • kalafior około 100 g
  • roszponka kilka garści (lub inna sałata)
  • suszone pomidory 2 sztuki
  • rzodkiewka 4 sztuki
  • papryka świeża
  • olej lniany 2 łyżki
  • czosnek niedźwiedzi lub lubczyk

Kalafiora podziel na różyczki, daj do małego rondelka, chwilę podsmażaj, po czym dodaj 4 łyżki wody, przykryj pokrywką i duś 10 minut. Pod koniec posyp szczyptą soli.

Paprykę, rzodkiewki i suszone pomidory pokrój, na talerz daj wszystkie składniki, polej olejem i posyp ziołami.

 

 

 

 

Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.

6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.

 

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie