Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica

Czy można zjeść coś na kształt jajecznicy bez jajek? Ależ oczywiście, że można. Posiadając sól czarną smak będzie wyjątkowo podobny, ale bez niej jest równie pysznie.

I można takie danie wykorzystać na poście Ewy Dąbrowskiej.

Składniki na kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica dla 2 osób:

  • 0,5 kalafiora (ok. 40 dag)
  • pęczek szczypiorku
  • 2 szczypty lubczyku
  • 3-4 szczypty soli himalajskiej
  • 2 szczypty pieprzu
  • jeśli nie jesteś na poście dodaj łyżkę oliwy z oliwek do smażenia

Kalafior ugotuj na parze (10 minut). Po ugotowaniu posiekaj go nożem lub rozdrobnij tłuczkiem do ziemniaków. Jeśli masz kalafior mrożony, to go rozmroź i nie gotuj, tylko od razu daj na patelnię.

Daj go na patelnię i podsmaż jak jajecznicę, ale nie zesmaż za bardzo – ma być lekko. Dodaj wszystkie przyprawy i posiekany szczypior, zamieszaj i gotowe.

Kalafior ze szczypiorkiem a'la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a'la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a'la jajecznica

Kalafior ze szczypiorkiem a’la jajecznica

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

“5 kluczowych zasad oczyszczania

warzywno-owocowego”

 

Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Trzy fazy detoksu, przez które musisz przejść.
2. Potęga nawadniania – udrożnij „wewnętrzną oczyszczalnię”.
3. Niech pokarm Cię uzdrowi – świeże, surowe, odżywcze.
4. Czas dla Ciebie i Twojego ciała.
5. Odżywianie wewnętrzne – nie szalej z kaloriami.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Kalafior ze szczypiorkiem a'la jajecznica
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie