Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasty, pasty, pasty – lubimy. Można na przykład zjeść oliwki i zagryźć orzechami oraz cebulą, ale pasta to pasta 🙂 Oliwki zielone są dość ostre w smaku, a pod postacią tej pasty smak jest łagodny, dlatego pysznie komponuje się z chlebem gryczanym.

A że akurat jestem na Jaglanym Detoksie to tworzę nowe przepisy 🙂

Składniki na pastę z zielonych oliwek i nerkowców:

  • około 170 g zielonych oliwek bez pestek (w słoiku o pojemności 330 ml jest około 170 g oliwek)
  • 2 duże garście orzechów nerkowca lub migdałów
  • 1 średnia cebula
  • kilka listków świeżej bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek extra vergine

Cebulę pokrój w krążki i podduś na oliwie z oliwek, po czym poczekaj aż ostygnie.

Wszystkie składniki zmiksuj blenderem, przełóż do słoika i to wszystko. Wychodzi około 450 ml pasty. Można ją przechowywać do 3. dni w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców
Pasta z zielonych oliwek i nerkowców
Pasta z zielonych oliwek i nerkowców
Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

„6 kroków do zdrowego odżywiania”

 


Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.

6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.

Your browser does not support iframes.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Pasta z zielonych oliwek i nerkowców
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)