Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasty, pasty, pasty – lubimy. Można na przykład zjeść oliwki i zagryźć orzechami oraz cebulą, ale pasta to pasta 🙂 Oliwki zielone są dość ostre w smaku, a pod postacią tej pasty smak jest łagodny, dlatego pysznie komponuje się z chlebem gryczanym.

A że akurat jestem na Jaglanym Detoksie to tworzę nowe przepisy 🙂

Składniki na pastę z zielonych oliwek i nerkowców:

  • około 170 g zielonych oliwek bez pestek (w słoiku o pojemności 330 ml jest około 170 g oliwek)
  • 2 duże garście orzechów nerkowca lub migdałów
  • 1 średnia cebula
  • kilka listków świeżej bazylii
  • łyżka oliwy z oliwek extra vergine

Cebulę pokrój w krążki i podduś na oliwie z oliwek, po czym poczekaj aż ostygnie.

Wszystkie składniki zmiksuj blenderem, przełóż do słoika i to wszystko. Wychodzi około 450 ml pasty. Można ją przechowywać do 3. dni w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Pasta z zielonych oliwek i nerkowców

Źródła informacji

UWAGA: Bezpłatny eBook!

„6 kroków do zdrowego odżywiania”

 


Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.

6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.

Your browser does not support iframes.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Pasta z zielonych oliwek i nerkowców
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)

3 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 Komentarze
  • 25 lutego 2018

    Wyglada super, na pewno sprobuje zrobic. A w jaki sposob pozbywacie sie pestek z oliwek? W jednej z transmisji o Detoksie jaglanym mowiliscie o gulaszu warzywnym. Czy ten przepis jest na blogu, bo jakos nie moge go znalezc?

    nepa
    Odpowiedz
  • 26 lutego 2018

    Szczególnie ładnie wygląda, ostatnio widziałam własnie podobną pastę w magaazynie food forum i szukałam jak ja wykonać, dzięki ! 🙂

    MMajka
    Odpowiedz
Więcej Niż Zdrowe Odżywianie