Sprawdź konkurs!
/ Łakoć / Pełnoziarniste gofry z polewą czekoladową i owocami

Pełnoziarniste gofry z polewą czekoladową i owocami

Pełnoziarniste gofry
Tatiana Jaworska on 9 grudnia 2015 - 06:00 in Łakoć, Przekąska, Zdrowe odżywianie, Dieta

Podczas ostatniego pobytu mojej bratanicy naszła nas nagła ochota na coś słodkiego, ale tak, żeby nie mieć wyrzutów sumienia, że napchałyśmy się czymś niezdrowym. I oczywiście przygotowanie musiało zająć nam mało czasu, ponieważ strasznie byłyśmy zajęte innymi sprawami.

Zrobiłyśmy fantastyczne pełnoziarniste gofry z ciemnej mąki z owocami i zdrową polewą czekoladową zrobioną z kakao i karobu moim sposobem. Czasami do gofrów robimy polewę czekoladową z awokado, ale akurat nie było awokado w domu. Wyszło 😉

Składniki na pełnoziarniste gofry:

Jajka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z pozostałymi składnikami. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie delikatnie połączyć z wymieszanymi składnikami.

Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy i piec po około 2 minuty.

Pełnoziarniste gofry

Pełnoziarniste gofry

Pełnoziarniste gofry

Z tej porcji wyszło nam 20 pełnoziarnistych gofrów.

Pełnoziarniste gofry

Pełnoziarniste gofry


Pełnoziarniste gofry

Pełnoziarniste gofry

Pełnoziarniste gofry

Proste, prawda?

Smacznego! 🙂

 

UWAGA: Bezpłatny eBook!

„6 kroków do zdrowego odżywiania”

 


Bezpłatny eBook, a w nim:

 

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.

6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Pyszne pełnoziarniste gofry z polewą czekoladową i owocami
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania

2 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 Komentarze
  • 3 kwietnia 2017

    czy wasze gofry sa chrupiace czy raczej miekkie?

    nepa
    Odpowiedz
    • 4 kwietnia 2017

      Czasem się zdarzą chrupiące, ale generalnie są raczej miękkie.

      Tatiana Jaworska
      Odpowiedz
Więcej Niż Zdrowe Odżywianie