Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Zupa krem curry z kalafiorem i papryką

Zupa krem curry z kalafiorem i papryką

W naszej domowej kuchni stawiamy na proste potrawy składające się z minimalnej ilości składników. Przygotowanie takiego odżywczego obiadu zajmie Ci nie więcej niż 30 minut.

Użyte w przepisie warzywa dostarczą solidną porcję mikroelementów, oraz odżywiającego florę bakteryjną błonnika. Dodatek fasoli i tofu uzupełni posiłek o długo utrzymujące sytość białko.

Składniki na zupę krem curry z kalafiorem i papryką dla 2. osób:

  • kalafior (około 500 g)
  • 1 mała świeża papryka
  • 1,5 szklanki wody (można dodać więcej)
  • 0,5 łyżeczki dobrej soli
  • 0,5 łyżeczki curry (możesz kupić lub zrobić własną)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki mleka roślinnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 plastry tofu około 100 g
  • kilka łyżek czerwonej fasoli z puszki (wypłucz ją)
  • kilka listków kolendry

Kalafiora, paprykę i przyprawy gotuj 20 minut. Po tym czasie dodaj czosnek, oliwę, mleko, zmiksuj potrawę.

W naszej kuchni używamy tego blendera i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Dzięki wysokim obrotom zupa po rozdrobnieniu jest aksamitnie kremowa.

Na koniec zupę krem wlej do miski i dodaj tofu pokrojone w kostkę oraz fasolę.

Posyp listkami kolendry.


 

Bezpłatny eBook, a w nim:

1. Nasza historia – co nam dała zmiana odżywiania.
2. Co musisz zrobić zanim zaczniesz zmiany.
3. Produkty, które powinny zniknąć z kuchni.
4. Co w zamian? Zdrowe zamienniki.
5. Co się stanie, jeżeli nic nie zrobisz.

6. Jak zrobić to szybciej i łatwiej.

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie