Zrodla_informacji

Źródła informacji wykorzystywanych w artykułach:

  1. Paul Pitchford “Odżywianie dla zdrowia”
  2. Dr Joel Fuhrman “Superodporność. Jak z posiłków czerpać zdrowie”
  3. Dr Joel Fuhrman “Zdrowe dzieciaki. Jak odżywiać dzieci, by były odporne na choroby”
  4. Bożena Żak-Cyran “Jedz i żyj zgodnie z porami roku”
  5. Katarzyna Bosacka, Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska “Czy wiesz, co jesz?”
  6. Julieanna Hever “Dieta roślinna na co dzień”
  7. Barbara Simonsohn “Sok z młodego jęczmienia. Eliksir młodości i gwarancja zdrowia”
  8. USDA National Nutrient Database for Standard Reference
  9. Wykład dr Ewy Dąbrowskiej – część 1
  10. Wykład dr Ewy Dąbrowskiej – część 2
  11. Ewa Dąbrowska “Ciało i ducha ratować żywieniem”
  12. Ewa Dąbrowska “Przywracać zdrowie żywieniem”
  13. T. Colin Campbell, Thomas M. Campbell II “Nowoczesne zasady odżywiania”
  14. Leanne Campbell “Nowoczesne zasady odżywiania w praktyce”
  15. Michał Tombak “Droga do zdrowia”
  16. Zasady żywienia zdrowych niemowląt – Zalecenia Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci
  17. Dan Buettner “Niebieskie strefy. 9 lekcji długowieczności od ludzi żyjących najdłużej”
  18. Cholesterol – fakty i mity – prezentacja Jerzego Zięby
  19. Beata Pawlikowska – “Największe skarby naszej cywilizacji”
  20. Beata Pawlikowska – “W dżungli zdrowia”
  21. Dr Emerson Eggerichs “Miłość i szacunek”
  22. Dr Emerson Eggerichs “Miłość i szacunek w rodzinie”
  23. Beata Sokołowska “Alkaliczny styl życia”
  24. Beata Sokołowska “Alkaliczny detoks”
  25. Julita Bator “Zamień chemię na jedzenie”
  26. Charles Duhigg “Siła nawyku”
  27. Monika Biblis “Zima według Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie”
  28. Greg McKeown “Esencjalista”
  29. Jon Gordon “Pozytywny pies. Opowieść o sile pozytywności”
  30. Andreas Moritz “Rak nie jest chorobą”
  31. Andreas Moritz “Oczyszczanie wątroby i woreczka żółciowego. Jak uniknąć współczesnych chorób”
  32. Dale Carnegie “Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi”
  33. Marek Zaremba “Jaglany detoks. Oczyść organizm w 7 dni”
  34. Marek Zaremba “Leczenia dietą. Wygraj z Candidą”
  35. Chutkan Robynne “Dobre bakterie”
  36. Chutkan Robynne “Zdrowa lekkość brzucha”
  37. Telesforas Laucevicius, Stanisław Wiąckowski “Woda zjonizowana: życie bez chorób”
  38. Nadieżda Siemionowa “Szkoła zdrowia”
  39. Liz Hodgkinson “Wróg zapalenia stawów Coral Mine”
  40. E.B. Bugajewa “Czternaście dni, które odmienią wasze życie”
  41. Antoni Huczyński “Dziarski Dziadek. Mój sposób na długowieczność”
  42. Brian Wansink “Beztroskie jedzenie. Dlaczego jemy więcej, niżbyśmy chcieli?”
  43. Julie Montagu “Jedz prawdziwe jedzenie”
  44. Bożena Kropka “Co mi dolega? Poradnik skutecznego leczenia dietą”
  45. Walter Last “Jak wyleczyć się z drożdżaków”
  46. Telesforas Laucevicius, Stanisaw Wiąckowski “Woda zjonizowana – życie bez chorób”
  47. 6 Reasons Why Gluten Is Bad for Some People
  48. dr William Davis “Dieta bez pszenicy”
  49. dr med. Hermann Geesing, dr med. Thomas Adrian “Leczenie głodem w medycynie naturalnej”
  50. Agnieszka Pająk “Metaboliczne IQ – twój kod do zdrowia”
  51. John Robbins “Zdrowi stulatkowie. Naukowo potwierdzone sekrety najzdrowszych i najdłużej żyjących ludzi na świecie”
  52. Alexandra Stross “Oczyszczanie organizmu w praktyce. Od detoksu wątroby po eliminację grzybów”
  53. Jesper Juul “Nastolatki. Kiedy kończy się wychowanie?”
  54. Jesper Juul “Rodzic jako przywódca stada”
  55. Daniel J. Siegel “Burza w mózgu nastolatka. Potencjał okresu dorastania”
  56. Jolanta Kucharczyk “Mądrzy rodzice, mądre dzieciaki. Garść rad niepokornego belfra”
  57. Charlotte Gerson, dr med. Morton Walker “Cud terapii Gersona. Sprawdzony program żywieniowy leczenia raka i innych chorób”
  58. Michael Moss “Cukier, sól i tłuszcz. Jak uzależniają nas koncerny spożywcze”
  59. Kinga Wiśniewska “Rewitalizacja i długowieczność”
  60. Barbara Kuligowska-Dudek “Dieta bez mleka i glutenu”
  61. Redakcja naukowa Hanna Kunachowicz “Dieta bezglutenowa. Co wybrać?”
  62. Małgorzata Różańska “Super żywność, czyli superfoods po polsku”
  63. Iwan Nieumywakin “Soda oczyszczona na straży zdrowia”
  64. dr Raymond Hilu “Dieta dr Budwig”
  65. Wojciech Stefan Zgliczyński “Nadwaga i otyłość w Polsce”
  66. Dr n. med. Wojciech Bik “Otyłość – choroba cywilizacyjna”
  67. Longina Kłosiewicz-Latoszek “Otyłość jako problem społeczny, zdrowotny i leczniczy”
  68. Marek Bardadyn “Nałóg jedzenia”
  69. Sylwester Kowalski “Mózg. Rozwiń swój potencjał”
  70. Dominique Loreau “Sztuka umiaru”
  71. Dr Magdalena Rowicka “Ortoreksja i Bigoreksja charakterystyka zjawisk i kierunki badań”
  72. M. Janas-Kozik, J. Zejda, M. Stochel, G. Brożek, A. Janas, I. Jelonek “Ortoreksja – nowe rozpoznanie?”
  73. Anna Dittfeld, Aneta Koszowska, Katarzyna Fizia, Katarzyna Ziora “Ortoreksja – nowe zaburzenie odżywiania”
  74. William L. Wolcott, Trish Fahey “Dieta metaboliczna. Szybko schudniesz w zgodzie z własną przemianą materii”
  75. Giennadij Małachow “Lecznicza głodówka”
  76. Dr Ruediger Dahlke “Lecznicze głodówki dla każdego. Jak poprzez post pozbyć się chorób”
  77. Jane Ogden “Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych”
  78. Karen R. Koenig “Grzeczne dziewczynki kończą z nadwagą. Nie musisz być zawsze miła i… gruba”
  79. Eran Segal PhD, Eran Elinav MD, PhD “Spersonalizowana dieta. Odkryj swój indywidualny profil żywieniowy: zachowaj zdrowie i szczupłą sylwetkę”
  80. Joerg Kastner “Terapia pożywieniem”
  81. Agnieszka Stein “Dziecko z bliska. Zbuduj szczęśliwą relację”
  82. https://blog.aicr.org/2013/02/08/cancer-myth-busting-my-2025-goal/?utm_source=rss
  83. https://pulsmedycyny.pl/
  84. Justyna Szwejda-Grzybowska “Antykancerogenne składniki warzyw kapustnych i ich znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych”
  85. Robert F. Kushner, Nancy Kushner “Dieta osobowości według dr. Kushnera”
  86. Wydział Nauki o Zdrowi Warszawski Uniwersytet Medyczny http://wnoz.wum.edu.pl/pl

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *