Sprawdź konkurs!
/ Bezglutenowe / Zupa azjatycka

Zupa azjatycka

Zupa azjatycka
Tatiana Jaworska on 9 stycznia 2015 - 22:30 in Bezglutenowe, Zdrowe odżywianie, Dieta, Zupa

Zupa azjatycka. Zimno na dworze, podrzucam Ci przepis na super szybką, rozgrzewającą zupę z azjatycką nutą.

Składniki na zupę azjatycką:

  • 30 dkg piersi indyka
  • garść grzybków moon
  • 2 szklanki zielonego mrożonego groszku
  • 4 cm korzenia imbiru
  • 1 czerwona papryka
  • pół paczki makaronu ryżowego
  • kilka łyżek sosu sojowego do smaku
  • pieprz dla zaostrzenia (nie jest konieczny)

Pierś indyka pokrój na małe kawałki i wrzuć do 1-2 litrów wrzątku – zależy jak gęstą zupę lubisz. Jeśli chcesz ją siorpać z pomocą pałeczek, 1 litr wystarczy 😉

Grzyby namocz w wodzie, korzeń imbiru przeciśnij przez praskę do czosnku.

Po 30 minutach gotowania dodaj do wywaru namoczone i umyte grzyby moon. Po kolejnych 10 minutach gotowania dodaj imbir, sos sojowy, paprykę, groszek i makaron ryżowy. Zagotuj i wyłącz gaz. Zupa gotowa.

Zupa azjatycka

Zupa azjatycka

Smacznego!

Porcja dla 2-4 osób.

Źródła informacji

Możesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na blogu – zapisz się na newsletter – okienko poniżej. Raz w tygodniu otrzymasz maila z linkami do nowych artykułów bezpośrednio na Twoją skrzynkę pocztową 🙂

 

 

Streszczenie
recipe image
Nazwa przepisu
Zupa azjatycka
Opublikowany w
Czas przygotowania
Czas gotowania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

0 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Więcej Niż Zdrowe Odżywianie

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.