Sprawdź konkurs!
/ Dieta warzywno-owocowa / WNZO 073: Kulisy zdrowego odżywiania

WNZO 073: Kulisy zdrowego odżywiania

Michał Jaworski on 13 listopada 2017 - 06:00 in Dieta warzywno-owocowa, Oczyszczanie, Podcast, Zdrowe odżywianie, Dieta

Tak, to już prawie 3 lata – tyle czasu prowadzimy bloga o zdrowym stylu życia. To piękny, bardzo wartościowy i bogaty w doświadczenia okres. Dużo się nauczyliśmy i to co 2, 3 lata temu w dziedzinie zdrowego odżywiania wydawało nam się oczywiste dzisiaj wcale takie być nie musi. Możesz się zastanawiać jak w świetle tych wszystkich przeprowadzonych z ekspertami wywiadów, przeczytanych książek i przeprowadzonych testów obecnie wygląda nasze codzienne odżywianie? Jeżeli tak, to jest to odcinek właśnie dla Ciebie! :-).

W dzisiejszym nagraniu odsłaniamy kulisy naszej codziennej kuchni. Od razu napiszę, że nie wszystko czego się dowiedzieliśmy, na stałe u nas zagościło. W zdrowym odżywianiu, podobnie jak w innych dziedzinach życia, najważniejszy jest dobrze rozumiany zdrowy rozsądek.

Gdzieś w tym wszystkim trzeba znaleźć “złoty środek”, aby z jednej strony zdrowo się odżywiać, a z drugiej nie popaść w skrajny fanatyzm działający wyniszczająco na inne obszary naszego życia.

Nagrywając ten odcinek podcastu jednocześnie prowadzaliśmy transmisję na żywo Facebook live. Dlatego nasza rozmowa jest wzbogacona o odpowiedzi na pytania, które pojawiały zadanymi  przez osoby, które ją oglądały. To taki eksperyment, jestem ciekaw jak się Wam spodoba :-).

Z tego odcinka podcastu dowiesz się:

  • Jak po 3 latach prowadzenia bloga o zdrowym stylu życia podchodzimy do odżywiania.
  • Które potrawy najlepiej się u nas sprawdzają na śniadanie, obiad i kolację.
  • Jakie jest nasze podejście do zdrowego odżywiania na wakacjach lub odwiedzinach u znajomych, rodziny.
  • Gdzie i jakie robimy zakupy.
  • Jakie terapie wzmacniające zdrowie regularnie stosujemy.
  • Które urządzenia kuchenne świetnie się sprawdziły, a po których nie pozostał już nawet ślad.
  • Jakie są nasze plany na przyszłość.

Transkrypt – Kulisy zdrowego odżywiania

Kliknij tutaj, aby pobrać transkrypt tego odcinka podcastu

Jak możesz słuchać podcastu?


Zdecydowanie polecam ostatni sposób – słuchanie podcastów na swoim smartfonie. Ja tak robię już od kilku lat i jestem z tego sposobu bardzo zadowolony. Swoje ulubione podcasty mam zawsze z sobą i słucham w każdym miejscu i o dowolnym czasie. Polecam!

Oceń mój podcast – kulisy zdrowego odżywiania

Jeżeli chcesz mi jakoś podziękować, to najlepsze dla mnie będzie pozostawienie przez Ciebie opinii w iTunes. Dzięki temu mój podcast będzie lepiej widoczny i łatwiej będę mógł docierać do nowych słuchaczy. Możesz to zrobić klikając na linka poniżej.

-> Oceń podcast “Więcej Niż Zdrowe Odżywianie” na iTunes

Notatki do tego odcinka podcastu:

7 SKOMENTUJ

Wyślij swoją wiadomość

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

7 Komentarze
  • 14 listopada 2017

    Zdradzicie jakie dokładnie kabanosy i ser złoty kupujecie?
    A naleśniki jakie? Bo u mnie od kiedy używam innych mąk nawet nie chcą naleśników 🙁

    Ania
    Odpowiedz
    • 15 listopada 2017

      Aniu, te powinny przejść:
      Składniki na delikatne naleśniki bezglutenowe (4-5 sztuk):
      0,5 szklanki mąki gryczanej
      0,5 szklanki mąki ryżowej
      1 jajko
      1,15 szklanki wody (czyli ciut więcej niż szklanka)
      3 szczypty soli
      masło klarowane lub smalec gęsi do smażenia (jeżeli masz patelnię, która nie potrzebuje tłuszczu, usmaż bez niego)
      Szklanka = 250 ml

      Składniki dokładnie wymieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany i usmaż delikatnie.

      Tatiana Jaworska
      Odpowiedz
      • 15 listopada 2017

        ok, spróbuje 🙂

        Ania
        Odpowiedz
        • 20 listopada 2017

          Witam
          Właśnie robiłam naleśniki jak w przepisie wyżej. Niestety nie są zjadliwe. Może jakiś błąd robię? Proszę o podpowiedź.

          Kasia
          Odpowiedz
          • 20 listopada 2017

            Może nie jesteś zwyczajna do takich naleśników, ponieważ jeśli trzymałaś się przepisu, to raczej wyszły takie, jak powinny… Trzeba się przyzwyczaić 🙂

            Michał Jaworski
            Odpowiedz
  • 17 listopada 2017

    Piękny jarmuż trzymasz Tatiana w ręku. Sami wyhodowaliscie?

    Anna Maria
    Odpowiedz
    • 17 listopada 2017

      O witaj Aniu! Dawno Cię u nas nie “widziałam” 🙂 Niestety nasz w ogródku trochę został pogryziony i nie prezentował się za dobrze 😉 Ale ten był niezwykły! Tydzień go jedliśmy, a właściwie piliśmy w koktajlach.

      Tatiana Jaworska
      Odpowiedz

Darmowy Bonus!

Zapisz się na News Letter i odbierz DARMOWEGO eBooka z najpopularniejszymi wpisami z bloga!

Nikomu nie będziemy udostępniać Twojego adresu email.